top of page

Tømmer- og spesialtransport

I 1960 skaffet Tor Paulsen (f28) seg sin første bil. Tor fra Ørnes og kona Aud (f28) fra Fauske bodde på Mo da. Så fikk han kjøring av bjørk til sponplatefabrikken på Rognan. Familien, som da var på fem, flyttet til Fauske.


Geir Paulsen som liten gutt foran farens første lastebil i en reportasje i Avisa Nordland fra 2010.


Bedriften fikk flere og større transportoppdrag. De fikk flere og større biler og flere ansatte. I 1986 bygde de 500 kvadratmeter stort verksted og kontorbygg i Skyssvelvika, der de holder til fortsatt.

Daglig leder Tor Audun Paulsen ved en av tømmerbilene, den største aktiviteten i firmaet.

I 1988 døde Tor Paulsen plutselig. Hans fire barn skulle på hver sin måte bli sentral i firmaet. Finn Ove Paulsen (f50), som ble daglig leder, Geir Paulsen (f53) og Ragnhild Paulsen (senere Pedersen) (f59) drev videre.

Bedriften ble AS og fikk navnet Tor Paulsen og sønner AS rundt midten av 80-tallet. Yngstemann Tor Audun (f72) var bare 16 år da faren døde. I 2005 ble han daglig leder. I 2020 er han det fortsatt, mens de tre søsknene alle er blitt pensjonister.

Frank Steensen (t.h.) kjøpte Tor Paulsen & Sønner i 2017. Navnet ble beholdt.


I 2017 ble firmaet solgt ut av familien, til Frank Steensen Holding AS. Frank Steensen (f60) er fra Beiarn, bor i Bodø, men gikk gymnaset på Fauske. Han har selv drevet det familieeide transportselskapet Frank Steensen Transport siden 80-tallet

Han har rundt 60 ansatte og omsetter for rundt 60 millioner kroner. Han Melk for bønder og meieri, fiskefor for oppdrettsnæringen og hytter for Saltdalshytta er de største oppdragene.


Navnet Tor Paulsen og sønner ble beholdt etter overtagelsen. I tillegg til tømmertransport driver de mye spesialtransport, der de har spesialtillatelse, og noen ganger politiskorte, på grunn av lang eller bred last.


Flytting av hus var et oppdrag firmaet var kjent for å påta seg. Her et oppslag i Saltenposten.


Tidligere hadde de en stor mobilkran, og kunne påta seg oppdrag med å flytte hus. Spesielt da et hus ble flyttet fra Sørfold til Leivset, og de krysset jernbanen med å pakke snø på skinnegangen.

De kjører fast 24 meter lange betongelementer fra Kjøpsvik. Noen ganger kan transporten være oppi 40 meter lang.

Tor Paulsen & Sønner omsetter årlig for rundt 15 millioner kroner, og har i 2020 sju ansatte. Tre av dem er i familie, for Tor Auduns sønn Tor Inge (f94) og Geirs sønn Kent (f76) er på lønningslista.

Comments


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page