top of page

Skriver om kjærlighet, sorg og savn

Hun har skrevet bok basert på sin dagbok da mannen Tore fikk diagnosen ALS. Og i 2021 kom gjennombruddet som forfatter da Lyrikkforlaget presenterte Inger Elisabeth Solems diktsamling «Å fanga ord med hendene».


Hun har også to ganger hatt to dikt med i Helge Torvunds bøker. Det var hun selv svært overrasket over å bli invitert til. Hun føler seg uskolert, og har så stor respekt for forfatter-yrket at hun synes det er vanskelig å kalle seg selv forfatter.

Det begynte med at folk ble begeistret for diktene hun skrev på Facebook. I 2014 ga hun ut hefte med dikt, som hun stadig måtte trykke opp flere eksemplarer av.

Da som senere var det kjærlighet, savn og sorg som sto sentralt i tekstene.

I 2018, året etter at Tore døde, kom «ALS i gode og onde dager» på eget forlag. Ros av det lokale helsevesenet er en del av manuset, og hun har holdt foredrag på en landsomfattende konferanse for helsearbeidere.

Inger Elisabeth Solem skriver dikt på nynorsk, fordi hun mener det er et godt språk for dikt. Hun kan gjerne skrive dialekt, men bokmål synes hun blir kunstig.

Et dikt fra boka «Å fanga ord med hendene:


Handa di

Ennå kan eg

kjenna handa di

ho ligg over mi

ho stryk over kinnet mitt

som eit vindpust

så er ho borte


I et intervju med Saltenposten i forbindelse med bokutgivelsen sa hun:

- Diktene i boka omhandler et levd liv. Den omhandler det vi alle møter gjennom livet; kjærlighet, savn og sorg. Men jeg sier ikke alt i diktene. Folk må tenke selv. Det ligger mye mellom linjene. Diktene er personlige, men ikke private.

Tittelen «Å fanga ord med hendene» kom på en sydentur da hun i en landsby så folk som gestikulerte veldig mye. Hun opplevde det som at de fanget ord med hendene.Comments


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page