top of page

Samferdselsministeren åpnet 13.000 kvadratmeter godshåndtering på Fauske

22. november 2021 foretok samferdselsminister Jon-Ivar Nygård godsterminalen på jernbanen på Fauske. Den var da utvidet til 13.000 kvadratmeter.

Selve åpningen foregikk ved at ministeren betjente lykta som ga lokføreren grønt lys til å kjøre det første toget på den nye terminalen.

Fauske-ordfører Marlen Rendall Berg og samferdselsminister Jon-Ivar Nygård på åpningen av den utvidede godsterminalen.


- Nyanlegget øker kapasiteten, fører godstrafikk over fra vei til bane, øker trafikksikkerhet og framkommelighet langs veiene, og har enorm betydning for Fauske og Nordlandsbanen, sa områdedirektør Thor Brækkan i Bane NOR under åpningen.

Han la til at det de siste årene har vært en formidabel økning av godsmengden på jernbanen, og at det ville være dobbelt så mange godstog på Nordlandsbanen i 2022 som det var 2019.

Her lastes den første containeren på det første toget som forlater den nye store godsterminalen på Fauske.


Anlegget kostet 140 millioner kroner, 20 under budsjett. Det ble også ferdig et halvt år før det som var planen.

Et nytt signalsystem året etter medførte også økt sikkerhet og kapasitet på Nordlandsbanen.

Ordfører Marlen Rendall Berg kalte seg en veldig stolt Fauske-ordfører da hun snakket på åpningen.

- Fauske er det naturlige logistikk-knutepunktet, og terminalen er enormt viktig for Fauske og har stor betydning for mange bedrifter, sa ordføreren, som også nevnte at transport- og logistikkfaget er lagt til Fauske videregående skole.

Fra venstre samferdselsminister Jon-Ivar Nygård, ordførerne Marlen Rendall Berg, Fauske, Ida Pinnerød, Bodø og Rune Berg, Saltdal. Til høyre områdedirektør Thor Brækkan i Bane NOR.

Kommentare


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page