top of page

Rørleggeren som ble operasanger


I 1994 var han med i Ivar Dyrhaugs «Talentiaden» på NRK. Samme år bar det til Tromsø for å studere sang på Høgkolen i Tromsø, avdeling kunstfag.

Her er John Kristian Karlsen solist på en julekonsert i Fauske kirke med Fauske blandakor.

Foto: Stig Bjørnar Karlsen


John Kristian Karlsen er en sanger fra Sørfold bosatt på Fauske. Født 28. mai 1965. Sønn av Lilly og John Karlsen. Utdannet rørlegger, og jobbet som det fra 1985 til han begynte å studere og etterpå ble profesjonell sanger.

Etter fire års høyskoleutdannelse, hvorav ett år i Tyskland, avla han eksamen som klassisk sanger på høyeste konservatorienivå i 1998, 33 år gammel.

Studieåret 98/99 ble viet opera- og musikkstudier i Trondheim.

Fra 1. januar 2000 jobbet han som 50 prosent kulturskolelærer og 50 distriktsmusiker i hjemkommunen Sørfold. I tillegg hadde han sitt eget firma.

Etter at distriktsmusikerordningen ble lagt ned i 2020, har han fortsatt i kulturskolen og jobbet mer i sitt eget firma.


John Kristian Bjørnstad Karlsen har hatt flere opera-opptrener, også ved landets riks-operaer. Han har hatt konserter sammen med Arktisk Filharmoni og Bodø Simfonietta. Han har hatt barneforestillinger for Den kulturelle skolesekken og konserter for den kulturelle spaserstokken.


John Kristian Karlsen på en operaforestilling på Fauske i 2014.


Han har medvirket på flere klassiske plateinnspillinger. Blant annet et album med Dichterliebe av Robert Schumann og sanger av Edvard Grieg i 2009.

Han har skrevet sanger til flere barneforstillinger og barnemusikalen «Marg og bein» som ble fremført lokalt.

John Kristian Karlsen har laget viser og popsanger, og spilt inn plate. Den siste var «Høstblot» i 2013. Siste singel var «Jul i en liten by» i 2018.

Comments


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page