top of page

Orlando – en amerikansk kafé

Tommy Pedersen, kjent fra Proffteknikk og Hvitevarehospitalet, kjøpte bygget i 2012. Frem til da var Jernia, tidligere Fauske jernvareforretning, i bygget. Jernia la ned i 2011.
Tommy Pedersen startet en omfattende ominnredning og oppussing i 2013. De fire leilighetene i øverste etasje ble tidlig ferdig, det samme den flotte fasaden til spisestedet. Folk lurte på når spisestedet skulle åpne, men det lot vente på seg.

- Det skjer når det skjer, sa Tommy Pedersen til Saltenposten i juni 2018. Da kunne en avis første gang presentere bilder innvendig. Alt transportert i containere fra USA, der Tommy Pedersen er noen ganger i året.I 2015 ble det søkt etter noen som kunne drive, men først tirsdag 8. september 2020 var åpningsdagen. Da kunne daglig leder Jøran Jensen ønske de første gjestene velkommen, og ta imot blomster fra ordføreren.


Daglig leder Jøran Jensen fikk blomster fra ordfører Marlen Rendall Berg på åpningsdagen.

Foto: Stig Bjørnar Karlsen
I ettertid sier Tommy Pedersen at det var to grunner til at det tok lang tid; økonomi og at han ikke ønsker å gjøre noe halvhjertet. På åpningsdagen er alt betalt. Han ønsket ikke åpne et utested med gjeld.I februar 2024 kunne Saltenposten fortelle at Jøran Jensen gir seg på Orlando, og at Tommy Pedersen overtar fullt eierskap etter at de to har eid halvparten hver frem til da.


Kilder: Tommy Pedersen, Helge Simonsen artikkel i Saltenposten fra 2018 der man for første gang fikk se interiøret.

Comments


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page