top of page

Ordføreren

Marlen Rendall Berg fra Senterpartiet ble ordfører etter valget høsten 2019. Hun er født 21. oktober 1984 og vokste opp på gård i Røvika.

Marlen Rendall Berg ble ordfører etter valget i 2019.

Foto: Stig Bjørnar Karlsen


Hun er utdannet sykepleier, og har videreutdanning som helsesykepleier (tidligere helsesøster). Hun har jobbet innenfor mange felt i Helsevesenet, mest i Fauske kommune, men også på nyfødtintensiven på Nordlandssykehuset i Bodø. Fra 2011 og til hun ble ordfører var hun helsesykepleier i Fauske.

Overraskende

Marlen Rendall Berg har vært leder i Fauske Senterparti og vært vararepresentant til landsstyret og representert Nordland på landsmøter i Senterkvinnene.

Bakgrunn i lokalpolitikken har hun fra perioden 2007-2011. Da satt hun i kommunestyret som eneste Sp-representant.

Dagens ordfører, Marlen Rendall Berg, sammen med bildene av hele Fauskes ordfører-rekke.

Foto: Stig Bjørnar Karlsen


Senterpartiet var ute av kommunestyret i perioden 2011-2019, så det var lite sannsynlig at partiet skulle ende med ordføreren i 2019. Men oppslutningen økte i Fauske som ellers i landet, og når muligheten økte, ble også lysten større for Marlen Rendall Berg.


Å lede en kommune på Robeklista er en stor utfordring for ordføreren. Hun hadde derfor mye å snakke med statsforvalter Tom Cato Karlsen om. Bildet er fra 2022.

Foto: Stig Bjørnar Karlsen


Økonomi

- En sjanse man neppe får mange ganger, en veldig spennende jobb og en stor mulighet, sier ordføreren, og legger til om hva hun ønsker å få til:

- God økonomistyring og å synliggjøre alt det positive vi har innenfor idrett, kultur og frivillighet, sier hun som selv spilte fiolin i tenårene. Hun har hest, nå mest på grunn av barna, men det har vært en hobby hele livet.

Tre barn

Marlen Rendall Berg er datter av Heidi Rendall og Ingmund Berg. Hun er samboer med Eirik Sundfjord. Sammen har de barna Sofie (f08), Martin (f14) og Charlotte (f19).

Familien trives best med litt plass rundt seg, og bor i luftige omgivelser på et nedlagt gårdsbruk på Klungset, en eiendom med det som sannsynligvis har Fauskes bratteste gårdsvei.


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page