top of page

Nord-Norges største gulrot-produsenter

Ekteparet Geir Henriksen (f59) og Lill Bringslimark (f64) holder til på Nes i Valnesfjord, og er Nord-Norges klart største gulrot-produsenter.

Lill Bringslimark og Geir Henriksen i gulrotåkeren rett før opptakingen starter i 2021.


Hvert år tar de opp cirka 1,5 millioner gulrøtter, som utøver høsten og vinteren blir lagret i korrekt temperatur, pakket i poser på cirka ti gulrøtter i hver, hentet på gården av Coop og fraktet til Coops butikker. Siden 1998 har de levert hele avlingen (unntatt litt gårdssalg) til Coop.

150 tonn gulrøtter er en vanlig årsavling.


De begynte sånn smått i 1983, økte gradvis, og siden 1992 har de dyrket gulrøtter på et 40-50 måls areal, og dermed vært Nord-Norges største gulrotprodusenter.

Siden 2003 har de brukt opptaker som drar opp, kutter gresset og samler gulrøttene.


Arbeidet med å ta opp gulrøtter starter rundt 1. september, og tar cirka en måned. Siden 2003 har de brukt gulrotopptaker på traktor. Før den tid var det ofte skoleklasser og grupper fra idrettslag som ble leid inn for å plukke.

Valnesfjord-gulrot er merkevaren fra Nord-Norges største gulrotprodusenter.


Formelt er det begge som eier gården, mens gulrotsalget går over Geir Henriksens enkeltpersonforetak. Årsomsetningen ligger på rundt 1,5 millioner kroner.Comments


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page