top of page

En gründer gjennom hele livet

Leif Lindstrøm sier selv at han startet sin karriere som forretningsmann ved å samle tomflasker. Utad ble det lagt merke til da han i 1977 startet gatekjøkken øst i Fauske sentrum, omtrent der Brygga hotell er i dag. Etter to år solgte han det til Tom Åge Sørensen.


Leif Lindstrøm, startet med gatekjøkken, men har mest drevet med transport, nå av pasienter til og fra sykehuset.

Foto: Stig Bjørnar Karlsen


I 1981 startet han Leifs bilberging på Fauske, og drev med det i ti år. Så begynte han en større drift med containertransport og utleie av containere og spesialtransport, blant annet for Elkem. Denne virksomheten solgte han etter hvert til Østbø.

Han har kjørt drosje siden 1971. I 1992 fikk han sitt eget løyve, som han har fortsatt. Han har også mange år bak seg som tillitsvalgt i lastebileierforbundet.


Pasienttransport

I 2005 dannet han firmaet Pasienttransport som i oppdrag for alle sju sykehusene i Nordland kjører pasienter til og fra sykehus.

Ikke de som krever sykebil og blålys, og heller ikke de som kan sitte i drosje. Leif Lindstrøms firma frakter de som må ligge under transporten. Han har 14 biler i firmaet, og hans innleide sjåfører er stort sett pensjonister.På en av Leif Lindstrøms busser hadde Ivan Danielsen sørget for at det syntes hvor bussen kom fra. Artikkelen er fra Nordlands Framtid i 1994.


I Fauske Fremskrittsparti har han lang fartstid, med 28 år i kommunestyret og 12 år i fylkestinget. Han har også vært leder i lokallaget, og senest i 2019 ble han valgt inn i kommunestyret.

I april 2021 meldte han seg ut av partiet fordi han mente at han og Frp ikke fikk nok gjennomslag for politikken i samarbeid med Høyre, KrF og Sp. Dermed sitter han på vippen mellom posisjon og opposisjon i kommunestyret.

Losjen

Radio Fauske og Lions har hatt glede av Leif Lindstrøm, og han med og startet Odd Fellow-losjen på Fauske. Han var også sentral de da fikk og pusset opp sitt eget hus.

Leif Lindstrøm er født 15. oktober 1954, og har siden 2014 bodd på familiegården på Kistrand. Han er sønn av Hanna (1924-1996) og Frantz Lindstrøm (1928-2015).

Leif Lindstrøm døde 4. juni 2023 etter at han de siste årene slet med helseproblemer. Blant annet var begge beina amputert. Han var hele tiden åpen om sitt sykdomsbilde på sin Facebook-profil.

Comentários


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page