top of page

Vant talentkonkurranse på NRK

Kyrre Jørgensen fra Sulitjelma, født 16. november 1943, vant i 1969 konkurransen «Talent 69» på NRK TV med Vidar Lønn Arnesen som programleder. Gitaristen spilte et svært krevende gitarstykke. En av de som ble slått var Øystein Sunde.

Kyrre fra Sulitjelma, den gang bosatt i Bodø og på tv annonsert å være fra Bodø, fremførte en polka satt sammen av to Buck Owens-polkaer. Den ene heter Buck’s polka, den andre Razmanaz Polka. Programmet ligger på https://tv.nrk.no/serie/talent/1969/FBUA07006569


Kyrre Jørgensen flyttet til Bodø i 1963. Der spilte han i den kjente Shadowsgruppa Vanqueros. De har flere ganger blitt gjenforent på gammelpopfestivaler.

Kyrre Jørgensen i 2020


Siden 1987 har han bodd på Fauske. Han har mange ganger fått tilbud om å bli profesjonell musiker, men har hele tiden foretrukket nærheten til hjemtraktene, familien og fjellet.

Med råvarer fra fjellet har Kyrre Jørgensen de siste årene utmerket seg med å lage vakre kunstverk av blant annet reinskinn, bein og gevirer.

Eksempel på Kyrre Jørgensens kunst.


Han er døpt Olaf Kyrre Jørgensen, og gift med May Wenche Jørgensen. De har barna Monica og Gitte.

Comments


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page