top of page

Krølle er Fauskes største og eldste frisørsalong

Krølle Frisør, nå i Sjøgata, ble etablert 2. november 1974. Brit Steinbakk var 19 år da hun startet opp salongen i bolighuset i Sandmoveien. Etter hvert utvidet hun lokalene og ansatte flere frisører. Bente Krogh og Berit Hjemaas var de to første.

Krølle er Fauskes både eldste og største frisørsalong. Brit Steinbakk overlot ledelsen til sønnen Hans Marius Steinbakk i 2018. Bildet er tatt i 2020.

Foto: Stig Bjørnar Karlsen

I 1985 flyttet salongen til Arkaden, og i 2001 til dagens lokaler i Sjøgata.

Det var Brits svoger, Finn Steinbakk som kom på navnet Krølle. Brit hadde tenkt noe fransk og elegant med apostrof. Han mente hun burde velge noe norsk og ekte.

Navnet Krølle er nevnt av Språkrådet som et godt norsk firmanavn. Salongen på Fauske var Norges første med navnet Krølle. Nå finnes det flere.

Tidlig Mester

Brit Steinbakk ble i 1974 Mester i frisørfaget, som en av landets yngste. Læretida gikk hun hos Anna Solvik på Engerli salong i Fauske sentrum.

Hun var daglig leder frem til 2018 da hennes frisørutdannede sønn, Hans Marius Steinbakk, overtok. Årsomsetningen ligger rundt 7 millioner kroner. De har stabilt hatt 12 ansatte i salongen på Fauske siden flyttingen til Arkaden i 1985.

Dette utklippet fra Nordlands Framtid i 1985, forteller litt om Brit Steinbakks posisjon i faget.


Krølle hadde også i 1986-1990 en av deling på Rognan med to frisører. Denne ble i 1990 solgt til de ansatte og døpt om til Jack Lin’, Ann Merethe Bjørgaas var en av de ansatte som overtok. Hun jobber der fortsatt.

Vært med lenge

Det er mange frisører som har svært lang fartstid på Krølle. Aud Brunstad har vært der siden 1979, Monica Solvoll Dreyer siden 1988, Hans Marius Steinbakk fra 1992, Maria Viborg 2000 og Liss Gravrok 2004. Av de som har sluttet på Krølle, har Hege Birkelund Sollund jobbet der i 25 år og Helene Øverland i 22 år.

Brit Steinbakk (født Strømdahl) (f54) er gift med Nils Ole Steinbakk (f50). Sammen har de sønnene Nils-Christian (f76) og Hans Marius (f77)


Stine Sophie Johnsen er eier og daglig leder av Noor frisør.


De andre frisørsalongene i Fauske er:

Nikita på Amfi

Din Frisør i Storgata

Frisørstua nær hovedrundkjøringa

Noon Frisør i Storgata (tidligere Vi3 Frisør)

Parken Frisør på Handelsparken

Vilje Frisør i VanesfjordAlexander Eliassen er daglig leder på Nikita på Amfi.

Bilde fra 90-tallet av en representant fra hver frisørsalong på Fauske. Fra venstre: Brit Steinbakk, Helen Nygård, Ninni Jensen, Ilse Holstad, May Britt Christensen, Siw Beate Tøllefsen, Monica Andersen, Finn Hamsund og Hilmar Hjartøy.Comments


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page