top of page

Satt 20 år på Stortinget

Kenneth Svendsen, født 2. august 1954, satt på stortinget for Nordland Fremskrittsparti fra 1997 til 2017. De siste fire årene var han Stortingets visepresident, og fungerte ofte som stortingspresident.

Kenneth Svendsen var Stortingets visepresident i fire år.

Foto: Stig Bjørnar Karlsen


Kenneth Svendsen begynte sin yrkeskarriere som sjømann. Så jobbet han to år på Brødrene Kristensen, i Posten en periode før han begynte som sjåfør på bryggeriet i 1980.

Der ble han til 1990 da han ble han fylkessekretær i Fremskrittspartiet, og siden frikjøpt fylkespolitiker.

Her er Kenneth Svendsen tidlig i karrieren sammen med Carl I. Hagen som ledet Frp 1978 til 2006.

På stortinget satt han første periode i finanskomiteen, så samferdselskomiteen, deretter arbeids og sosialkomiteen, så kontrollkomiteen før han var tilbake i finans og til slutt presidentskapet.

Han satt i sentralstyret i Fremskrittspartiet og han representert Norge i FN.


Kenneth Svendsen og partileder Siv Jensen på sistnevntes kontor på Stortinget. Siv Jensen ledet Frp fra 2006 til 2021.

Foto: Stig Bjørnar Karlsen


Kort tid etter stortingskarrieren ble han vært prosjektleder i Fauske kommune, med E6 ut av sentrum som hovedmål. I kommunevalget i september 2023 ble han igjen valgt inn i kommunestyret, som en av fire fra Fremskrittspartiet.

Kenneth Svendsen er gift med Rita født 1956. Sammen fikk de Trude Julie f 73, om døde i 99 og Tony f75. I tillegg har Kenneth datteren Gail Kristensen, f 92.

Kenneth har flere ganger snakket åpent om den sterke historien rundt datterens plutselig og tidlige død, og det spesielle forholdet til barnebarna.

Rita og Kenneth Svendsen ved sitt hytteparadis i Festvåg. Bildet er fra juli 2018.

Foto: Stig Bjørnar Karlsen


Kenneth og Rita har hytte i Festvåg, som hans bestefar bygde i 1932, ei hytte de besøker så ofte de kan. Kenneth Svendsen har i alle år vært fascinert av amerikanske biler, og paret har også sitt feriehus i Arizona.

Kilde: Kenneth Svendsen

Commentaires


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page