top of page

Var statssekretær i Samferdselsdepartementet

Ingelin Noresjø, født 21. mars 1976, ble i januar 2020 statssekretær i Samferdselsdepartementet for samferdselsminister Knut Arild Hareide. Hun hadde jobben frem til 12. oktober 2021. Da gikk den borgerlige regjeringen av etter at de tapte valget en måned tidligere.

Nest øverst innen samferdsel i Norge. Ingelin Noresjø var statssekretær for samferdselsminister Knut Arild Hareide.


Ingelin Noresjø ble i 1994 styremedlem i Nordland KrFU. Senere ble hun fylkesleleder. I 97-99 ledet hun Fauske KrF. I 2007 ble hun vara til kommunestyret, I 2011 fast representant.

I 2005 ble hun ansatt som fylkessekretær i Nordland KrF, og denne stillingen hadde hun frem til hun i januar 2011 ble ansatt ved KrFs landskontor som organisasjonsrådgiver.

I valget 2013 var hun førstekandidat til stortingsvalget for KrF, som den første kvinne i Nordland.

Fylkesråd

29 april 2015 ble hun fylkesråd i Nordland med ansvar for kultur, miljø og folkehelse. På KrFs landsmøte i april 2019 ble hun valgt til 2. nestleder i partiet.

I 2021 presenterte hun flere store samferdselsprosjekt i vår region. Blant annet ny flyplass i Bodø og ny E6 med nye tunneler gjennom Sørfold.

Dårlig valg

Ingelin Noresjø var førstekandidat for nordland Krf, men hun kom ikke inn på stortinget.

Kristelig Folkeparti fikk bare 2 prosent av stemmene i Nordland. De måtte ha hatt oppunder 10 prosent for å få et mandat. På landsbasis kom de også under sperregrensen, og fikk bare tre representanter på Tinget.

KrF-leder Kjell Ingolf Robstad gikk i 2021 av som partileder etter en skatteskandale. Ingelin Noresjø ble av noen nevnt som en mulig etterfølger, men hun var aldri blant favorittene. Hun beholdt sin posisjon som nestleder. være en ivrig pådriver for å reise partiet, gjøre det til et folkeparti, har hun uttalt.

Men i februar 2022 ble det kjent at Ingelin Noresjø gikk av som nestleder og forlot rikspolitikken. Hun fikk seg jobb som prosjektleder i NHO. Stillingen er nyopprettet og i gang 1. mars 2022. Den går ut på å jobbe frem grønn næringstransport i Norge.

Samtidig gikk hun tilbake til lokalpolitikken, og ble felles gruppeleder for de borgerlige partiene i Fauske.

Ingelin Noresjø foran det som var hennes arbeidsplass i Oslo. I bygget har fire departement sine kontor. Foto: Stig Bjørnar Karlsen


Ingelin Noresjø har jobbet som bussjåfør i studietiden i Bodø. Hun har vært både vikarlærer, butikkansatt og IT-konsulent.

Hun har studert sosiologi og informasjonsteknologi i Bodø, og interaktiv multimedia i Australia. I 2012 fullførte hun master of business administration ved Handelshøgskolen i Bodø.

Ingelin Noresjø i regjeringskvartalet.

Hun er født Ingelin Aase, og er datter av Bodhild Bugge Aase (nå Tvenning) (f46) og Tormod Aase (f44-d07). Ingelin er gift med svenske Torbjørn Noresjø (f72), som jobber på Fauske videregående skole. Sammen har de barna Linnea (f03), Marcus (f04) og Jenny Josefine (f07) Kilder: Ingelin Noresjø, Wikipedia

Comments


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page