top of page

Idrettshallen fra 1987

Fauskes første idrettshall sto ferdig ved juletider i 1987. Den ble tre ganger så dyr som de 7 millioner den først ble beregnet til. Mest på grunn av overraskende vanskelige grunnforhold.

Fauske idrettshall sto ferdig i 1987.


Til gjengjeld fikk man en kvalitetshall som har tålt tidens tann. I hvertfall om en ser bort fra en taklekkasje som var plagsom i noen år før den ble reparert.

Johnny Pedersen var vaktmester fra starten i 1987 til ha gikk av i 2020.


Johnny Pedersen var vaktmester i hallen fra starten i 1987 til han gikk av med pensjon sommeren 2020. Han var kjent for å holde stramme tøyler på bruken. Selv mener han det er viktig at hallen er bygd av stål, og at den er jevnlig vedlikeholdt sånn at den har sett ordentlig ut.

Jeg pleide å forklare ungdommene at denne hallen skal deres barn og barnebarn også bruke, sa han i et intervju med Saltenposten da han ble pensjonist.

Fauske idrettshall var Fauskes eneste ordinære idrettshall fram til Valnesfjord flerbrukshall sto ferdig i 2018 og ble tatt i bruk i 2019. Da SKS Arena kom i 2016, og fotballen flyttet dit, betød det betydelig avlasting for Fauske idrettshall.

Dette intervjuet i Nordlands Framtid ble gjort rett før hallen sto ferdig. Kjell Mortensen var leder for byggekomiteen for hallen.


Comments


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page