top of page

Høyrepolitiker i 40 år

Harald Jøstensen, født 13. april 1940, er Høyre-politikeren fra Fauske med lengst fartstid i Fauske og på fylket. I perioden 1975 til 2015 hadde han bare en fireårsperiode utenfor kommunestyre eller fylkesting. Til gjengjeld hadde han en periode der han satt både i kommunestyre og fylkesting.

Harald Jøstensen i 2020, det året han fylte 80 år.


Han satt i kommunestyret 75-87, 91-95 og 07-15. Og på fylkestinget 87-03.

På fylket var han leder for samferdselskomiteen, og ble kjent for begrepet «Jøstensenmillionen» til fylkesveier. Skikkelig fergeforbindelse til Lovund og Træna var også noe han jobbet sterkt for, og som ble gjennomført.

I Fauske kommunestyret var han spesielt kjent for de ofte ganske morsommer replikkvekslingene mellom han og Arbeiderpartiets frontfigur Henry Tvedt.

- Vi var uenige, men hadde stor respekt for hverandre, sier Harald Jøstensen.

Han ledet også næringsstyret i Fauske da næringslivet fikk styre utviklingen med å ha flertall i gruppen som laget næringsplan. Han var også styreleder på helsesportssenteret i perioden 2005-2011.


Harald Jøstensen er født i Volda på Sunnmøre, men kom til Bodø som niåring. Etter tannlegeutdannelsen og et år som militærtannlege, kom han i 1964 til Røsvik. I 1966 åpnet han tannlegekontor i andreetasjen på Shell på Fauske. I begynnelsen alene med sekretær.

Til Arkaden

Den første tannlegen i tillegg til han selv var Sylvi Rødal tidlig 80-tallet. Senere samme tiår kom danske Torben Wandrup.

I 1986 flyttet tannklinikken fra Shell til større og mer tidsriktige lokaler i nybygde Arkaden. Der er klinikken fortsatt.

Haralds sønn, Baard Jøstensen (f63), utdannet seg til tannlege, og kom til Fauske i 1988 etter en periode i Finnmark. Han var 20 år på farens klinikk, men det var ikke aktuelt for han å overta bedriften med alt det innebar. Da Harald ble pensjonist, begynte Baard i den offentlige tannhelsetjenesten.

Solgte

Og Tannlegene Jøstensen, som det da het, ble i 2008 solgt til Alex Granlund og omdøpt til Tannsentralen Fauske.

På dette tidspunktet var Jøstensen blitt et tannlegekontor med 10 ansatte hvorav fire tannleger.

Harald Jøstensen er gift med Aggi (f39), og han har sønnene Baard (f63), Jens Petter (f65), Truls (f68) og Nils Christian f72).Comments


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page