top of page

Frisbeegolf i stedet for hærverk

Fauske kommune anla frisbeegolf i området ved bygdetunet/Radioskogen i 2016. Det er ni kurver lagt i ei naturlig løype. Målet med frisbeegolf er å treffe oppi en kurv med frisbee.

Frisbeegolfen på Bygdetunet dreier seg om, med færrest mulig kast, å kaste en frisbee oppi ni slike kurver.

Foto: Stig Bjørnar Karlsen


Tynne hengende kjettinger gjør det enklere å treffe. I en konkurranse er målet å treffe oppi samtlige kurver ved hjelp av færrest mulig kast.

For å finne det presise regelverket, søk opp frisbeegolf på nettet.

Frisbeegolfen kom som en følge av at ungdommer samlet seg, og alkohol, narkotika og hærverk ble en stadig større plage på bygdetunet, Fauskes stolthet.

- Kan en positiv aktivitet være en god løsning? spurte Odd Birkelund, som da var vaktmester på bygdetunet.

Stig Løvseth, som da var kultursjef, tok poenget, jobbet frem prosjektet, og anlegget kom på plass. Frisbeeklubb var dannet allerede i 2011.

- Fyll, narkotika og hærverk ble etter hvert borte fra bygdetunet, sier Bent Freddy Sollund, som den gang var leder for park og idrett i Fauske kommune.

Prosjektet ble delvis finansiert av penger som Bufetat delte ut, penger som skulle gå til prosjekter som alle kan være med på , og som ikke koster noe.

17. februar 2022 ble Salten Frisbeeklubb startet. De gikk på et dugnadsprosjekt med utvidelse fra 10 til 12 kurver, flytting av flere kurver og generell oppgradering av anlegget.

Kilder: Bent Freddy Solund, Odd Birkelund, Stig Løvseth, Helge Simonsens artikkel i Saltenposten om nystartet frisbeeklubb.


Comments


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page