top of page

Fauskes mest populære salgsbodNår Kjærsti «Dutta» Blomsø Kristenen (f64) fra Lødingen stiller seg opp med bilen merket «Duttas smultringer», lager hun konstant kø fra morgen til kveld uansett vær.

Hun startet i 1990, og var første gang på Fauske i 1993. Sist, i november 2020, var hun fire dager på Fauske. I regn og vind laget hun også da konstant kø.

- Jeg er søkkimponert. Det virker som fauskeværinger takler all slags vær, sa hun til Saltenposten da.Navnet er tatt fra to familiemedlemmer. Ei søster som ble kalt Tutta og en tanteunge som ble kalt Dutte. Hun syns ikke Kjærstis smultringer klang så godt. Nå har hun også fått bilskilt med Dutta på.

- Jeg tror smultringene er så populære fordi vi bruker nok egg. Jeg sparer ikke på råvarene. Blir råvarene dyrere, øker jeg prisen. Jeg går ikke ned på kvaliteten. Det er å kødde med kundene, og det vil jeg ikke, sa 56-åringen fra Lødingen.

Hun selger årlig mellom 250 og 300.000 store smultringer.
Commentaires


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page