top of page

Nordlands høyeste

Med sine 2,09 er Jan Petter Dalhaug, født 1971, en av landets høyeste personer, og han er trolig tidenes høyeste fauskeværing.

Han var 1,04 da han var to år. Som konfirmant 1,99. På sesjon var han 2,07, og den høyeste av 3000. Han bruker XXXXL i klær og 51 i sko.

Det er vanskelig for Jan Petter Dalhaug å finne klær i vanlige butikker, men Cato Pedersen på Epas klarte å finne en jakke som passer.

Foto: Stig Bjørnar Karlsen


De høyes klubb

- Jeg har aldri sett høyden som et problem. Snarere tvert imot. Jeg har for eksempel aldri noen problem med å se i store forsamlinger. Men flyseter kan være en utfordring, sa han i et intervju med Saltenposten i 2015.

Han er medlem i De Høyes klubb i Norge. Der er den høyeste 2,13, og de har ingen fra Nordland som er høyere enn Jan Petter. Faren var 1,98 og moren 1,77, og han har sju søsken der den minste er ei søster på 1.86.

Plamen Hristov er med 1,79 på gjennomsnittshøyden for menn i Nordland.


Mye humor

Han får stadig høre at er den høyeste de har sett, og ofte vil folk ha bilder ilag med han. Han kan oppleve at barn roper «Mamma se den høye mannen». Alt bare morsomt for Jan Petter, som ser på seg selv som en lettlivet person som liker humor.

Han er opprinnelig fra Lofoten, og flyttet til Fauske i 2008. Han er utdannet bilmekaniker, men det gikk ikke. Han klarte ikke å stå bein under en bukk. Nå er han trailersjåfør.

De neste på lista

Jan Petter Dalhaug er opprinnelig fra Lofoten, men bodde mange år på Fauske. Han bor nå i Bodø. Fauskes nest høyeste er Håvard Ingvaldsen (f01), som måler 2.07. Han er født og oppvokst i Valnesfjord, men bor i Bodø.

Håvard Ingvaldsen var 2,04 som 16-åring,og hadde stor fordel av høyden som håndballspiller på BHK.

Håvard Ingvaldsen som 16-åring BHK-spiller i 2017. Allerede da var han 2,04 høy.


Nummer tre på lista er trolig Kolbjørn Kosmo (f66), også han fra Valnesfjord. Han er 2,02. John Ivar Brekke, daglig leder på Ico, er 2,01 og havner "utenfor pallen" i dette tøffe selskapet.

Kilder: Jan Petter Dalhaug og De Høyes klubb, og de andre nevnte personene.
Comments


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page