top of page

Fauskes første landslagsspiller i fotball

Ali Al-Nashi (født 1996) er opprinnelig fra Irak, og har bodd i Norge siden 2004. Før det tre år i Danmark. I 2006 flyttet han til Fauske. I 2012 ble han Fauske/Sprints og Fauskes første mannlige landslagsspiller i fotball.

Ali Al-Nashi med landslagstrøya i 2012.


12. april 2012 representerte han Norge i gutter 16-landskamp mot Tsjekkia i Praha. Han klarte ikke å etablere seg på laget, der blant andre Morten Thorsby, Per Kristian Bråtveit, Ulrik Yttergård Jensen og Iver Fossum var med.

Året etter gikk han fra Sprint til Rosenborg, men det ble stort sett med 3. divisjonsfotball med Rosenborg 3. Før sesongen 2015 flyttet han til Bodø for å spille for Bodø/Glimt 2.


Ali Al-Nashi med den irakiske landslagstrøya i 2017.


I 2017 spilte han også landskamper for det irakiske U-23-landslaget. De siste årene har han spilt både fotball og futsal i England. Da fikk han også en landskamp på det norske futsal-landslaget.

Historisk. Ali Al-Nashi (nr 2 fra høyre fremst) på Iraks U-23-landslag i 2017


Ali Al-Nashi intervjues på irakisk tv.


Dermed ble han den første fra Fauske som har spilt på et seniorlandslag i et ballspill.


Ali Al-Nashi sammen med futsal-lagkamerater i Hulløy, de fleste nåværende eller tidligere Sprint-spillere. Fra venstre Bjørnar Unhjem, Ali Al-Nashi, Richard Halvorsen, Tobias Olsen og Markus Olsen.


De siste årene har han spilt fotball for Fauske/Sprint i 4.divisjon og futsal for Hulløy i Bodø. Foran 22-sesongen tok han overgang til Innstranda, som da hadde rykket opp i 3.divisjon.

Foran 23-sesongen flyttet han til Oslo, der han spiller for Heming i 4.divisjon.


Commentaires


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page