top of page

Var Fauskes rådmann i 17 år

Birger Schjølberg, født 30. november 1941, var rådmann i 35 år, de 17 siste i Fauske kommune. I hele sin yrkeskarriere hadde han ikke én eneste dag sykefravær.

Birger Schølberg med lang fartstid om øverste sjef i Fauske kommune.- Jeg har vært heldig med helsa, og er aldri forkjølt. Folk er forskjellige og har forskjellige utfordringer, sier Birger Schjølberg om sykefraværet.

Tre ordførere

Han er utdannet fra kommunal- og sosialhøyskolen. Han begynte som rådmann i Beiarn i 1968, så ble det Sørfold i 1971 og i Fauske fra 1986 til han gikk av med pensjon i 2003.

I Fauske-perioden var han rådmann for ordførerne Andreas Moan, Anne Stenhammer og Kjell Eilertsen.

Skolebygging

- Vi var i en veldig oppbyggingsperiode. Vi hadde ung befolkning, og nye skoler sto høyt på agendaen. Foreldrene var sterkt medvirkende.

Andreas Moan fikk til skolene på Kvitblik og Hauan, Anne Stenhammer Erikstad, og Kjell Eilertsen ble valgt på grunn av sitt engasjement for skole på Finneid.

Gros regjering

Birger Schjølberg var statssekretær i Kommunal- og arbeidsdepartementet fra våren 1980 til høsten 81. Statsråd var Harriet Andreassen, og statsministrene var først Odvar Nordli, og så Gro Harlem Brundtland. Dermed var Schjølberg en del av regjeringsapparatet da Norge fikk sin første kvinnelige statsminister.

Han var i sin rådmannsperiode, og er fortsatt, tillitsvalgt i fagforbundet. Han har vært leder Rådmannforeninga, og er fortsatt tillitsvalgt for dem. Blant annet har han fire ganger representert rådmenn som har måttet fratre sin stilling.

Til Bodø

Birger Schjølberg er gift med Sigrunn Scjølberg (f42), opprinnelig fra Bodø. Paret solgte huset på Finneid, og flyttet til leilighet i Bodø sentrum i 2013.

De har sønnen Birger André Schjølberg, (f80), som bor i Tromsø og jobber som forhandlingsleder i Tromsø kommune. I 2016 og 2021 fikk Sigrunn og Birger sine to første barnebarn.


Comments


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page