top of page

Fauske Camping – større enn den ser ut som

Fauske camping i Skysselvika 4,5 km sør for Fauske ser ikke så stort ut fra E6. Når du kommer inn på eiendommen kan du dra rundt til 40 hytter, mange av dem store som små eneboliger, ganske nye og av høy standard.

Fra E6 ser det sånn ut.


Fra veien vises noen få hytter og et servicebygg, men langt de fleste hyttene lengre inn har både dusj og toalett og flere soverom. Mange av hyttene har også varme i gulvet.

Det er mange store hytter på fauske camping.


Campingplassen ligger helt inntil E6, men de fleste hyttene ligger langt fra E6 og godt skjermet mot trafikken med skog rundt. Det er også passasje fra campingplassen til Nervatnet noen hundre meter unna.

Ei av de største hyttene inni.


Fauske Camping ble startet i 1962 med 10 hytter. I 1974 ble den bygd ut betydelig. Etter hvert har antall hytter kommet opp i 40.

God plass.


I 1994 bygde de nytt servicebygg.

I tillegg til hyttene har de 40 bobil- eller campingvognplasser.

Nærmere 90 år gamle Jan Wenberg styrer med mye av det praktiske på campingen.


Det er ekteparet Jan (f35) og Else Wenberg (f31) som står bak Fauske Camping. Det eldre ekteparet har holdt lav profil i forhold til media i alle år, men før campingsesongen 2022 sa de seg villig til å stille opp og presentere campingen på nettstedet altomfauske.no.

Over 90 år gamle Else Wenberg betjener resepsjonen


Servicebygget.

Comments


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page