Følger kongeparet på reiser

Heidi Olufsen er med på å planlegge reiser, og hun følger ofte kongeparet på utenlandsturer. Det samme har hun gjort for daværende statsminister Jens Stoltenberg da hun jobbet på statsministerens kontor.

Hun har også fire år bak seg som norsk generalkonsul i St. Petersburg. Der var hun Norges fremste representant da terroren rammet i april 2017. Tidligere har hun jobbet på norske ambassader i Aserbadsjan og Bosnia Hercegovina. Begge steder var hun nestleder.

Heidi Olufsen.


Av utdannelse har hun mellomfag i russisk fra Universitetet i Tromsø, hun er siviløkonom fra Handelshøyskolen i Bergen og hun har studert internasjonal økonomi, blant annet et halvår i Spania.

Hun har også jobbet for OSSE (Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa) både i London og i Georgia.

Perestrojka

Heidi Olufsen gikk på videregående på Fauske da Perestrojka dominerte nyhetsbildet. Samtidig startet Nordland fylke samarbeid med Leningrad og det var russiske utvekslingsstudenter på Høgskolen i Bodø.

Her er Heidi Olufsen, som generalkonsul i St.Petersburg, på vei sammen med kolleger fra flere land for å legge ned blomster etter den grusomme terroraksjonen i 2017.


- Jeg syntes alt dette virket spennende, samtidig som jeg leste mye og var glad i språk, sa hun i et intervju med Saltenposten i 2017 om veien inn i en internasjonal karriere.

Heidi Olufsen er født 25. april 1971. sammen med sin mann fra Georgia har hun fire døtre, født 99, 03,07og 12.

Når hun er hjemme på Fauske, er hun glad i gå på tur spesielt i Sulitjelma der foreldrene, Berit og Harald Olufsen, har hytte. Kvalhornet i Valnesfjord er en annen favoritt.

Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen