top of page

Drosjer

De 7 løyvehaverne eier hver sin bil. I tillegg eier de en 8-seter og en 16-seter maxitaxi og en Volvo personbil ilag i selskapet Fauske Taxi.

De 7 løyvehaverne er:

Øystein Andreassen

Johan Berntsen

Per Jensen

Leif Lindstrøm

Asløv Larsen

Trond Norvoll

Antoli Zhivkov


Trond Norvoll jobber deltid som daglig leder i Fauske Taxi. Han regner blant annet anbud. Bærebjelken i inntektene er kjøring for det offentlige; sykehus, skoler, handicapede.

Mercedes var lenge den mest populære bilmerket blant fauskedrosjene. For noen år tilbake var det flest Skoda i bilparken. I august 2021 var personbilene spredt på merkene Mercedes, Skoda, Volvo, Toyota og Ford.

Fauske har taxitilbud døgnet rundt, men i perioden mellom klokken 23 og 06 fra og med søndag til og med torsdag må turene bestilles. Man får likevel tak i drosje på telefon også natterstid, og er situasjonen prekær, så vil det være mulig å få drosje.

Telefonnummeret til drosjene på Fauske er 75 64 44 44, men de er også knyttet til den landsdekkende taxisentralen i Sulitjelma på nummer 07550.

I tillegg til de 7 løyvene på Fauske, er det ett løyve i Sulitjelma. Det betjenes av Murat Karatas.

- Jeg er stolt av at vi ikke har hatt en eneste ulykke med alvorlig skade. Ikke siden jeg kom hit i 1981, og ikke noe som jeg kjenner til før den tid heller. Det er bra holdt opp mot hvor mange kilometer vi har kjørt, sier Per Jensen. Han er drosjesjåfør og løyveinnehaver med lengst erfaring i Fauske. Han begynte som leiesjåfør i 1981, og har hatt eget løyve siden 1986.Comments


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page