top of page

Drev danseskole i 25 år

Sigrunn Schjølberg (f42) startet danseskole på Fauske i 1976. Den holdt hun gående i 25 år. Hun hadde kurs for barn med fire år som laveste aldersgrense, og hun hadde kurs for voksne. De holdt til på samfunnshuset, senere på Fauske Hotell.

Sigrunn Schjølberg viser frem en av ballkjolene som hennes mor sydde til bruk i danseskolen. Bildet er fra 2012.

Foto: Stig Bjørnar KarlsenSigrunns danseskole arrangerte kurs på Fauske, men hun reiste også rundt og holdt dansekurs i hele nordland, da spesielt helgesamlinger.

I perioder var danselærer en heltidsgeskjeft, i andre perioder deltid. Det ble støre oppsving på slutten av 70-tallet da dansefilmene ”Saturday Night Fever”, ”Flashdance” og ”Grease” var blant de mest populære.

Sigrunn Schjølberg leder barna i polonese under avslutningen på danseskolen på slutten av 70-tallet.


Under VM i dans på Fauske i 2012 var Sigrun Schjølberg invitert som gjest på bakgrunn av det hun hadde gjort for dansen før Dans Fauske startet.

En av hennes elever, fra han var seks år gammel, var Thorbjørn Solvoll Urskog, som i det samme mesterskapet ble verdensmester.

I et intervju i Saltenposten før mesterskapet, uttrykte Sigrunn Schjølberg glede over at Dans Fauske hadde tatt over og ført dansen videre. Det var likevel både likheter og forskjeller på Dans Fauske og det hun drev med.

Bildet er fra 1976, det året Sigrunns danseskole på Fauske startet opp.


Jeg drev aldri med konkurransedans, men jeg lærte bort Jive, som er en slags boogie woogie, bare litt mindre hopp og sprett, sa Sigrunn Schjølberg. Hun la til at joggesko var helt utenkelig på hennes danseskole.

Sigrunn Schjølberg er gift med Birger Schjølberg (f41). Paret solgte huset på Finneid, og flyttet til leilighet i Bodø sentrum i 2013.

De har sønnen Birger André Schjølberg, (f80), som bor i Tromsø og jobber som forhandlingsleder i Tromsø kommune. I 2016 og 2021 fikk Sigrunn og Birger sine to første barnebarn.

Comments


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page