top of page

DJ Andy, en dansk fauskeværing

Andy Jensen, født 28. august 1962 i Danmark, reiste rundt i Danmark, og etter hvert i Norge, som discjockey. Hans oppdrag på Fauske i desember 1984 gjorde han til fauskeværing i nesten 40 år.

I 1985 ble Andy Jensen presentert som en internasjonal discjockey.Da traff han nemlig Hanna Lise Olsen, som han ble sammen med og i 1991 fikk sønnen Tommy ilag med.

Andy slo seg ned på Fauske i 1986, jobbet med salg og design av sportsklær, etter hvert med egen butikk. Men han tok aldri pause fra å være DJ.


Her er han på jobb på diskotek Arena på Fauske hotell i 2011.


De siste årene på Fauske jobbet i Statens Vegvesen, men i 2019 var han svært aktiv som discjockey. Faktisk hadde han ikke ei eneste frihelg det året.

Før reiste han mye rundt, men de siste årene var det mest på Fauske og i Bodø.

I starten drev han nye som «Crazy DJ» med utkledning og konkurranser. Og etter at mange DJ’er sluttet med det, fortsatte han lenge som pratende DJ. Fra 2013 holdt han også på en del med karaoke, men senere ble det mest typvideo-DJ.


Crazy DJ var også et navn han brukte

Temafester, som puddelrock, 80-tallet, 90-tallet, gammel-pop og mer moderne neon-party er typisk Andy.

Og mens han tidlig i karrieren reiste rundt med flere kofferter fulle av vinylplater, ble det etter hvert nok med en Mac og et miksebord.

Andy Jensen het Andy Andersen da han kom til Norge, men Andersen var stefarens navn, og Andy valgte å ta tilbake døpenavnet. Som discjockey het han lenge Andy Day, men senere ble det DJ Andy.


Discjockeyen Andy Day i 1985


Andy Jensen var en habil fotballkeeper. Han spilte på juniorlaget til toppklubben Randers, og har to U 16-landskamper for Danmark. Han har også en håndfull A-kamper for Fauske/Sprint.

Og i fotballturneringen "Christmas Cup" på Fauske er han den enkeltspiller som har vunnet flest ganger.

Andy Jensen i forbindelse med en mimrereportasje i Saltenposten i 2020 om hans tidligere keeper-prestasjoner.


Han er også kjent som en av Fauskes beste volleyballspillere. I Danmark har han erfaring fra 2.divisjon.

Høsten 2022 annonserte Fauske-profilen Andy Jensen at han forlater Fauske og flytter hjem til Danmark. Noen måneder senere tok han farvel med Fauske, nesten 40 år etter at han kom til Fauske som DJ.Comments


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page