top of page

Den fødte frontfigur i band

Espen Melvik er en av de mest profilerte og mest kjente personene i Fauskes musikkliv. Han startet som 7-åring i skolekorpset med Torleif Engan som inspirator og fløyte som instrument.

Espen Melvik på scenen på julejammen for noen år siden.

Startet Rondane i 1968 sammen med Kjell Hansen, Jarle Skogstad, Roy Erik Ankjell og Reidar Løkås.

Mest kjent for å vinne den nasjonale konkurransen Stjerne 76 sammen med Grete Vollan.

Kjell Åge Selfors, Ketil Hugaas, Knut Harald Rydning og Tor Arne Larsen var senere med i Rondane, som ble oppløst i 1980.

Espen ble vokalist og gitarist i Canary, og i 1996 startet han Teknisk etat sammen med Lars Henrik Johansen (gitar), Reidar Waage (bass) (i 2014 erstattet av Thomas Halvorsen) og Kjell Hansen (trommer). I 2009 kom Plamen Petrov (gitar) til.

Espen Melvik har i mange år hatt stor suksess i samarbeid med Robert Thuv.


I 2009 startet han samarbeidet Robert og Espen sammen med Robert Thuv. De reiser fortsatt rundt og opptrer som to vokalister med musikken ferdiglaget i bakgrunnen.

Espen Melvik bruker mye humor mellom sangene. Og han skapte på 90-tallet humorfiguren "Jendor frå Me'ås". Da NRK's sommertog var på Fauske i 2017, troppet Espen Melvik opp med et noe eldre kostyme, og han ble han intervjuet med en humorfigur som åpenbart ikke var helt oppdatert på verken lokale eller sentrale begivenheter.

Espen Melvik fikk Fauske kommunes kulturpris i 2000, men ga den tilbake i 2004 i protest mot behandlingen av en kommunalt ansatt.

Espen Melvik i 2020.


Espen Melvik har fagbrev som snekker, og han har jobbet blant annet på meieriet og på ungdomsklubben og har jobbet som selger og drevet flere butikker. Han har senere utdannet seg til sosionom, og jobber på NAV i Saltdal som økonomisk rådgiver.

Espen Melvik er født 23. mai 1958. Sønn av Lillemor (f24) og Bjarne Melvik (f16). Bror til Ståle (f44), Gunn Rose (f46) og Bård (f54 d97). Gift med Grete (f62). De har barna Maren Anne (f86), Ida Helen (f89), Maja (f95), Julia (f98), Frida (f99).

Espen Melvik har vært med på en rekke samarbeidsprosjekter. Her fra Nordlands i 1991 da Saltens Just4Fun ble lansert.


Espen Melvik som kulturprofil i Nordlands Framtid i desember 1993.Intervju i Nordlands Framtid i 1996.

Comments


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page