top of page

Bernt Gøran Lund (1950-2015)

Bernt Gøran Lund var en av Sulitjelmas og Fauskes største ildsjeler. Han var rektor på skolen, dirigerte musikkorpset, var leder i skikretsen, og han ledet Mons Petter-festivalen.

Bernt Gøran Lund.

Foto: Arild Bjørnbakk


Alt gjennom en lang årrekke. Han var også politisk aktiv, med lang fartstid i Fauske Arbeiderparti, der han en periode var leder. Han var også noen år innom Felleslista. Han satt i kommunestyre for begge to.

Bernt Gøran Lund var gift med Lisbeth Kvæl og sammen fikk de sønnene Stig Gøran og Tom Erik, sistnevnte mangeårig daglig leder og trener i Fauske/Sprint. Blant barnebarna er Joakim og Gøran Moen Lund, sentrale Sprintspillere gjennommange år.

Bernt Gøran Lund var mest kjent som leder av Mons Petterfestivalen. Han var også produsent for store forestillinger, blant annet Slusk.

Og det var under et seminar for å forberede sommerens festival at han døde på et hotell i Bodø 1. februar 2015.

Ronny Borge, som i mange år samarbeidet med Bernt Gøran i flere sammenhenger, spesielt i Sulitjelma musikkorps, sa dette til Avisa Nordland etter dødsfallet:

- Bernt Gøran var en utrolig kulturbærer og personlighet, med et gedigent hjerte først og fremst for Sulis, men i høyeste grad også for Fauske kommune.

Han har vært pådriver og primus motor for Mons Petter-festivalen helt siden starten for 25 år siden. Festivalen var hans verk. Det er klart det kommer til å merkes at han er borte. Det er noen store sko som skal fylles, sa Ronny Borge.

Comments


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page