top of page

3.plass på Norsktoppen

Raymond Hansen, født 5. april 1968, har gitt ut to LP’er og en EP. En av sangene, «Et liv i mørke» havnet 17. mars 2007 helt oppe på 3.plass på det populære radioprogrammet Norsktoppen.

Raymond Hansen er en allsidig kulturprofil fra Fauske.

Foto: Stig Bjørnar Karlsen


På dette tidspunktet hadde programmet 371.000 lyttere. Norsktoppen eksisterte fra 20. januar 1973 til 20. desember 2008, og var viktig for norsk musikk. «Balladen om Morgen Kane» var første vinner, mens Ola Bremnes’ «Min pia, din gutt» lå 95 uker på Norsktoppen - klar rekord.

Raymond Hansen jobber som vaktmester på Vestmyra skole. Han har vært bassist i gruppene Kaftsambandet og Partycompagniet, og flere ganger opptrådt sammen med datteren Malin Solvoll Hansen. Han var også sentral i den lokale konkurransen «Korkampen».

I tv-programmet «Den store reisen» var han sammen med daværende samboer Rita Wold, hennes sønn Ole Aleksander Wold og Raymonds datter Malin Solvoll Hansen. De levde en lengre periode sammen med Hamerfolket i Etiopia, og opplevde en svært spesiell og lærerik periode.

Bilde av tv-skjermen og serien "Den store reisen".


Å drikke dyreblod og spise mat rett fra magesekken var to eksempler, men samtidig knyttet de sterke bånd og syntes det var vanskelig å reise fra stammefolket og deres enkle liv sammenlignet med Fauske og Norge.

Mest kjent er Raymond Hansen likevel for figuren Gussmund Olaussen. Han finner du et annet sted på www.altomfauske.no.


Kilder: Raymond Hansen, nrk.no, musikalske.net,
Comments


Satte du pris på denne og andre artikler på den åpne nettsida altomfauske.no? Vis det gjerne med å vippse noen kroner til altomfauske.no, vippsnummer  621052.
 
Tilbakemeldinger, tips, ideer, bilder: stigbk@stigbk.no eller 90 09 58 45.
 
Stig Bjørnar Karlsen

bottom of page